Vetlanda IBF P09

Referat: Växjö IBK Utveckling P09 - Vetlanda IBF P09

5-9 (1-2, 2-3, 1-4)

Period 1:
Vetlanda började matchen starkt och i likhet med förra matchen kom vi inte riktigt kom igång under de första 10 minuterna. Vi stressade alltför mycket när vi hade bollen och slog bort alltför många bollar vilket gjorde att vi fick tillbringa mycket tid i vår egen zon. 2-1 till Vetlanda efter första perioden var kanske något i underkant sett till spelet.

Period 2:
Vi inledde andra perioden klart bättre än första men fick snabbt några onödiga mål emot oss när vi tappade bollen i farliga lägen. Vi fortsatte trots detta att försöka hålla i bollen och spela oss ur situationerna vilket allt eftersom perioden led gick bättre och bättre. Vi lyckades oftare och oftare pressa motståndarna högt upp vilket gjorde att vi kunde återerövra bollen ett antal gånger. Mot slutet av perioden lyckades vi reducera både en och två gånger med bud på ytterligare något mål. Andra perioden gick klar till oss spelmässigt men vi fick inte den utdelning vi ville.

Period 3:
Vi började tredje perioden bra och hade gott om målchanser men hade svårt att sätt dit bollen. Efter att motståndarna gjort ett mål lyckades vi dock höja oss ytterligare och göra två mål i rad inom några minuter. Vetlanda svarade dock ganska omgående på vårt 5-6-mål och efter det började tyvärr huvudena hänga på några av våra spelare. Vi gjorde dock ytterligare en forcering för att komma ikapp och hade ett antal lägen där antingen stolpe, ribba eller deras målvakt var i vägen. Med vår forcering skapades det luckor bakåt och Vetlanda var vassa i sina avslut och gjorde mot slutet av perioden ytterligare två mål och punkterade matchen.

Summering:
Vi hade svårt att komma in i matchen och spelade väldigt stressat under de första tio minuterna. Vi visade dock god moral när vi tog tag i matchen i andra perioden och med lite mer tur och vassare avslut kunde vi ha utjämnat under den period som var vår bästa i matchen.

Mot slutet av matchen släppte vi tyvärr in några bollar för mycket i vår iver att försöka komma ikapp. Vi hängde också lite onödigt med huvudena under slutet av matchen och där har vi en del att jobba på framöver. Vi kommer också att jobba extra med att försöka hitta våra positioner i försvarszon samt att hjälpa varandra att hitta enkla uppspel ut ur egen zon.

Killarna var något nedstämda efter matchen men var överens om att jobba hårt på träningarna i veckan för att komma förberedda till nästa veckas match.